Recept: A legjobb padlizsánkrém

padlizyán

Kép forrása: Pinterest.com

Lehet, hogy ez másnak nem a spanyol viasz, de én már rengeteg padlizsánkrém receptet kipróbáltam, de az ehetetlentől kezdve a “nem is olyan rossz”-ig minden lett, de AZ soha nem sikerült. Az, amit másoknál ettem (és hiába kértem ám el a receptet, itthon nekem már nem sikerült előállítanom azt az ízt -lehet, hogy padlizsánkrém antitálentum vagyok), vagy amit a kávézókban/pubokban lehet enni. Aztán kaptam apukámtól egy kis üveg padlizsánkrémet, amit kb 2,5 perc alatt fogyasztottunk el, és arra gondoltam, hogy minden félelmemet félretéve megpróbálkozom vele újra, és igen, ez az, most már én is tudok finom padlizsánkrémet készíteni…És ha én tudok, mindenki tud! A legnagyobb vicc az, hogy ez a legegyszerűbb recept, amit valaha láttam, lehet, hogy eddig mindig csak ilyen túlbonyolítottakkal találkoztam.

Na de akkor ennyi bevezető után a lényeg:

Hozzávalók:

  •  3 közepes padlizsán
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 közeped fej vöröshagyma
  • 2-4 ek majonéz
  • bors
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 ek olívaolaj (elhagyható)

Elkészítés:

A padlizsánokat előmelegített sütőben (a legmagasabb fokozaton – ez nálam 250 fok) egyben megsütjük. Ez kb 40-50 perc, de figyelni kell, amikor már kicsit égett és hólyagos a teteje, akkor jó. Ezután hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a héját, és a padlizsánok belsejét egy tálban villával összenyomkodjuk. A Vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomóval belenyomjuk a padlizsános tálba, majd a sóval,borssal, majonézzel (és az olívaolajjal) együtt botmixerrel összepépesítjük az egészet, Kóstolgassátok, mehet bele több/kevesebb majonéz, fokhagyma vagy hagyma is. Ha kész, a paradicsomot apró kis kockákra vágjuk és belekeverjük a krémbe. Ez már most nagyon finom, de kb. egy nap alatt a hűtőben teljesen összeérik.

Jó étvágyat!

  • Facebook

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>