Az új kedvenc tésztasalátám: Sült paprikás-fetás-joghurtos tésztasaláta

Mindenki tudja, hogy az ilyen “semmi nincs itthon, és abból kellene valamit összedobni” dolgokból lesznek néha a legfinomabb ételek. Hát most is ez történt, szerintem ez a legjobb tésztasaláta ever. Aztán lehet, hogy pár hónap múlva megtalálom az új legjobbat, de most határozottan ez az!

Ami a hűtőmben volt (hétvégére elutazunk, és ilyenkor próbálunk előtte csak annyit vásárolni, amit megeszünk vagy le tudunk fagyasztani, mert aztán jól megromlanak és dobhatjuk ki a dolgokat, azt meg nem szeretjük…hát ez most kicsit túlságosan is sikerült:) ): 3 db fél kaliforniai paprika (ne nézzetek hülyének, 3 különböző színű, mert valamelyik nap quasedillát csináltam és abba FELTÉTLENÜL kellett…), feta sajt, olívabogyó, savanyúság, lekvár, ketchup, mustár meg ilyenek:)

Nagy rajongója vagyok a sült paprikának, tészta meg azért úgy általában mindig van itthon, úgyhogy elkezdtem sültpaprikás tészta recepteket keresni, de sokra nem jutottam (amit találtam sem tetszett igazán), ráadásul valami nagyon egyszerűt akartam, mivel így 30 fokban biztosan nem szerettem volna túl sok időt ezzel foglalkozni, úgyhogy megszületett az ötlet: tök egyszerű sültpaprikás-fetás tésztasaláta. Egyszerű is, hideg is, valószínűleg finom is….Annyit csaltam, hogy kiszaladtam a sarki boltba egy pohár joghurtért, de ez sem éppen a “különleges hozzávaló” kategóriába tartozik. Az elkészítési idő paprikasütéssel együtt kb 1 óra, anélkül 10 perc, mosogatással együtt 15.

Tehát a hozzávalók (2 személyre):

  • 2 db kaliforniai paprika 
  • 1 pohár joghurt
  • kb. 5-10 dkg feta sajt
  • kb. 250 g tészta (penne vagy orsó)
  • kis olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A paprikákat megmossuk, félbevágjuk és az előmelegített sütőbe betesszük 200-250 fokra. Akkor lesz jó, ha már hólyagos és égett a teteje. Ugye nekem most 3 színű volt, de persze elég egyféle is, viszont azt vettem észre, hogy a zöld hamarabb megsült, mint a többi. Ha megsült, vegyétek ki, hagyjátok egy kicsit lefedve (!) kihűlni, ezután simán le lehet húzni a héját. A tésztát megfőzzük, a fetát és a joghurtot összeturmixoljuk (amúgy ez isteni így magában is, azt hiszem ez lesz az új kedvenc mártogatósom is, viszont simán el tudok bele képzelni pl. kaprot, fokhagymát, stb). A paprikát felvágjuk csíkokra, majd ezt az egészet összekeverjük egy kis olívaolajjal, megszórjuk borssal, és kész is. A sóra viszont figyeljetek, én is kb. ösztönösen megsóznám, de ne, mert a feta alapból elég sós. (Ha rögtön akarjátok enni, akkor a tésztát egy kis hideg vizes locsolással le lehet hűteni, de szerintem jobb, ha kicsit összeérik a hűtőben pár óra alatt -bár egy kicsit nehéz kivárni, ez tény-.)

Remélem kipróbáljátok, tényleg zseniális, jó étvágyat!

  • Facebook

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>