Recept: Joghurtos spenót saláta

Ez a recept azt hiszem bátran indulhatna valamilyen “főzzünk gyorsan finomat, olcsón” versenyen. Ha jól emlékszem, Mautner Zsófi műsorában láttam, rögtön megtetszett, kipróbáltam, és azóta joghurtos spenót rajongó vagyok. Azon kívül, hogy tényleg kb. 15 perc alatt kész van és 500 Ft-ból kijön egy szép nagy adag, nagyon egészséges is, hiszen tele van például C-, A-,és B-vitaminokkal és magnéziummal (ami jó a tavaszi fáradtság ellen is:) ) és alacsony a kalóriatartalma.Ezután a kis bevezető után íme a recept:

Hozzávalók (2-3 főre):

  • 30-40 dkg friss spenót
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1-2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés:

A spenótleveleket jól megmossuk, a szárakat levagdossuk és összetépkedjük a leveleket kis darabokra. Ezután serpenyőben egy kevés olajon megfonnyasztjuk (ilyenkor eléggé összemegy sajnos…). Megvárjuk, míg kihűl és alaposan “kicsavarjuk”, azaz összenyomkodjuk a kezünkkel, hogy kieressze a vizet, ami benne van. Ezután a joghurtot összekeverjük a sóval, a borssal és a fokhagymával (esetleg egy kis szerecsendióval), majd ezt az egészet hozzáadjuk a spenóthoz, összekeverjük, és kész is:)

Lefotóztam nektek, de igaz az, hogy ételt nagyon nehéz gusztusosan fotózni, pedig egyébként nem néz ki rosszul…:)

Jó étvágyat!DSC03769

 

  • Facebook

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>