Színházajánló: A dzsungel könyve

Gondolom valami kevésbé ismertre számítottatok az első színházajánlós bejegyzésben, nem Magyarország egyik legnépszerűbb előadására. Sőt, valószínűleg ajánlgatni sem nagyon kell, nem hiszem, hogy sokan vagytok, akik még nem láttátok. Nade! Holnap (2013.04.19.) adják elő ezredszerre ezt a darabot a Pesti Színházban. Ezredszerre. Ha ez még nem lenne elég, van két színész, a Kát játszó Méhes László és az Akelát alakító Borbiczki Ferenc, akik ezredszerre lépnek fel ezekben a szerepekben. Hihetetlen, nem? A darabot 1996-ban adták elő először, és remélem, még nagyon sokáig fogják játszani!

Az 1000. előadáson debütál egy új dal, Maugli dala, ami Geszti Péter elmondása szerint az egyik legfontosabb dal a darabban, és eredetileg úgy tervezték, hogy nem az 1000., hanem az első előadástól benne lesz, de nem készült el időre, és mivel enélkül is működött a dolog, csak most gondolták úgy, hogy megírják és beleteszik, így innentől kezdve már ez is része lesz az előadásnak. Én nagyon kíváncsi vagyok:)

A darabot gyerekkoromban láttam először, már akkor imádtam (de ki nem?), és azóta is vágytam rá, hogy újra megnézzem, bár bennem volt egy kicsit az érzés, hogy mi lesz, ha nem is olyan jó és összedőlnek az illúziók, egyébként is gyerekeknek szól, satöbbisatöbbi… Hát ez a darab most is zseniális, akkor is zseniális volt és remélem, 50 év múlva is zseniális lesz!

A zenéje pedig….egyszerűen… Van, aki nem libabőrözik, ha hallgatja? Lehet énekelni, lehet rá táncolni itthon, de ha csak hallgatom, már az is megmosolyogtat vagy éppen megsirat egy kicsit, és mindenképpen feltölt.

Tényleg nehéz A dzsungel könyvéről írni, hiszen tényleg mindenki ismeri, a történetet úgy gondolom nem kell bemutatni, azt, hogy milyen emberi értékeket mutat be, azt sem, vagy hogy a színészek játéka mennyire hihetetlenül tökéletes (és nem, nem úgy tűnik, hogy unják, még az sem, aki ezredszerre játsza)…

De mégis úgy gondoltam, hogy az ezredik előadás mégiscsak megérdemel egy bejegyzést itt is.

Menjetek, nézzétek meg!

Itt láthattok interjúkat a színészekkel, Hegedűs D. Gézával a rendezővel, illetve Dés Lászlóval, a zeneszerzővel.

És az egyik kedvenc dalom belőle:

A mi emberünk

  • Facebook

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>