Pimp your virágcserép!

Hétvégén nagyon megéreztük a tavaszt, úgyhogy fúrtunk-faragtunk-festettünk (utóbbiról bejegyzés is várható, kicsit később), és újra elhatároztam, hogy idén megpróbálok életben tartani néhány fűszernövényt, és ennek az lesz a legjobb módja, hogy magokat veszek és már egészen kis hajtás koruktól én nevelgetem őket:) Először erről szerettem volna bejegyzést írni, mert remélhetőleg nagyon kiokosítottam magam az ügyben, de aztán arra gondoltam, hogy előbb talán megvárom, míg bebizonyosodik, hogy már végre készen állok erre a feladatra, és nem pusztulnak ki szegények két hét után. (Szurkoljatok! Illetve ha valakinek tuti tippjei vannak, ne tartsa vissza…).

Szóval a nagy kitavaszodás miatt elmentünk a már említett szép reményű fűszernövényeimnek cserepeket, kaspókat venni, és abba a problémába ütköztünk, hogy vagy nem jó a kaspó mérete, vagy ronda, vagy drága, stb., és arra jutottam, hogy egyébként miért ne csinálhatnék én valamit az egyszerű, barna, műanyag cserepekkel (amiket egyébként most minden nagyobb áruházban fillérekért lehet kapni)? Nem is kellett több, előkerült a szekrényből minden: szalagok, festékek, ragasztók… Megmutatom, mik készültek, de nyugodtan elereszthetitek a fantáziátokat, ezek a kis műanyag cserepek tökéletesek mindenféle kreatívkodásra, és azt meg mindenki tudja, mennyire kikapcsolnak az ilyen tevékenységek. :)

Tehát, íme a kiindulópont:

DSC03337-2

 

Először is, itt egy nagyon egyszerű ötlet: csipke/szalag/masni, stb!

Nem kell hozzá más, mint egy kis ragasztó, és maga a szalag. És az eredmény:

DSC03348

A következő szintén nagyon egyszerű, bár az alapanyag talán nincs meg minden háztartásban: fessünk rá táblafestékkel! Ebben a bejegyzésben már ódákat zengtem a táblafestékről, és azt is említettem, hogy lesz még róla szó. Íme egy újabb felhasználási lehetőség (azt ne nézzétek, hogy csúnyán írtam rá):

DSC03346

A harmadik szintén szuperegyszerű, és egyébként azt hiszem, nekem ez a kedvencem: fessünk rá temperával! Ez lehet, hogy van, akinek kicsit “ijesztő”, mert eszünkbe jutnak a gyerekkori emlékek, amikor nehezünkre esett lefesteni egy vázát, míg mindenki másnak sikerült kb 3D-ben megjeleníteni, stb., de én azt mondnom, hogy ezt felejtsük el! Festeni tökjó:) Én leragadtam valahol az óvodai kiscsoportos szintnél, és a rajzórák majdnem olyan borzalmasak voltak számomra, mint a tesiórák, de azt bevallom, hogy köröket-vonalakat-hullámokat-pontocskákat-satöbbiket mindenki tud festeni, nem kell a Mona Lisát rápingálni a cserepekre. Aki meg ráadásul még szépen is fest, az szerintem csodákat tud varázsolni pár ecsettel, temperával és egy ilyen kis műanyagdarabbal. :) Annyi bonyodalom van a dologban, hogy mivel a tempera nem víz- és időjárás álló, ezt le kell fújni egy fixáló réteggel, amit hobbi boltokban be lehet szerezni, és elég univerzális: nagyjából bármit lefixál:) Szóval szerintem ezt is érdemes beszerezni, a táblafestékhez hasonlóan. És a csodálatos művem:

DSC03347

Hát igen, látszik, hogy a felhő nálam már a bonyolult formák közé tartozik, de szerintem ez nem baj. :) Az ilyen saját kézzel készült dolgok így is sokkal otthonosabbá teszik környezetünket.

És az utolsó, amit mutatok, az decoupage technikával készült. Gondolom ez sokak számára ismerős, akinek esetleg nem, annak röviden: Szalvétát ragasztottam egy speciális ragasztóanyaggal a cserépre. Az enyém kicsit rusztikusra sikeredett -bár nekem így is tetszik-, mert már késő este volt és kicsit elsiettem (azt már más is észrevette, hogy mostanában a kicsit rondább, vagy göröngyösebb dolgokra azt mondják, hogy rusztikus?), de egyébként ebből szintén csodaszép dolgokat lehet csinálni, olyat, hogy észre sem lehet venni, hogy szalvéta van rajta. Na tehát én most kivágtam nagyjából ugyanakkora csíkokat különböző szalvétákból, ezt felragasztottam, és a találkozásokat lefestettem fekete festékkel. A kis táblácskák pedig táblafestékkel készültek kartonpapírból és hurkapálcikából. Szerintem nagyon aranyosak. :)

DSC03344

Láthatjátok, elég sok mindent ki lehet hozni ezekből az egyszerű barna műanyag cserepekből. A fejemben van még gombos cserép, textillel díszített cserép, fonallal/spárgával körbetekert cserép….Szóval eresszétek el a fantáziátokat és hajrá! Már csak ültetnem kell…

  • Facebook

Egy hozzászólás a(z) “Pimp your virágcserép!” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Természetes levéltetű-killer | Greenberry.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>