Recept: Gránátalmás-fehércsokis keksz

A múltkor nagyon szerettem volna valamilyen fehér csokis-gyümölcsös sütit készíteni, és akkor mint gyors megoldás, a muffin jutott eszembe. Kitaláltam, hogy legyen benne valami savanyú is, és akkor jött az ötlet, hogy a fehér csoki és a gránátalma egész jól passzolhatnak egymáshoz, és így is lett. Egyébként nem vagyok nagy muffin-rajongó, de mindenképpen össze szerettem volna hozni ezt a két alapanyagot újra, így lett ez a nagyon finom keksz.  Nem lett túl édes (bár lehet, hogy csak azért, mert figyelmetlen voltam, és a cukor nagy része a tál alján maradt..), úgyhogy kisebb a bűntudat-faktora is, mint egy szupercukroscsokis sütinek. :)

Hozzávalók 12 db-hoz:

  • 125 g margarin (felolvasztva)
  • fél csomag sütőpor
  • 75 g cukor
  • 150 g liszt
  • kevés tej (1-2 ek)
  • vaníliás cukor vagy vanília aroma
  • kis fahéj
  • 100 g fehér csoki
  • gránátalma (kb. 2-3 evőkanálnyi)

Elkészítés:

A lényeg kb. annyi, hogy össze kell keverni az összes hozzávalót és tésztát gyúrni belőle. :) Najó, legyünk “szakszerűek”:

Először is a sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Ezután a vajat a cukorral kikeverjük, a lisztet a sütőporral összekeverjük. A kettőt összeöntjük, és mehet hozzá a tej, a vanília aroma, a kis fahéj (elhagyható), a feldarabolt, vagy akár lereszelt fehércsoki és a gránátalma. Ne ijedjetek meg, a gránátalma magok lehet, hogy első körben ki fognak potyogni a tésztából, akkor majd a végén, mikor a tepsire rakjátok, belenyomkodhatjátok. Szóval ebből gyúrunk egy szinte morzsás tésztát (ha puhább kekszet szeretnétek, tegyetek bele még egy kis tejet).

A tésztát 12 részre osztjuk, golyócskákat csinálunk belőlük, és a kivajazott tepsire helyezzük a golyókat és kicsit meglapogatjuk, de nem nagyon, mert szétterül magától is. Itt még bele lehet nyomkodni a kihullott gránátalma magokat. 15 perc alatt készre sütjük. 1-2 nap múlva is ugyanolyan finom, mint frissen! A receptet pedig igazából úgy variáljátok, ahogy akarjátok, én ezt kb. 3 különböző receptből “gyúrtam össze”, úgyhogy nyugodtan lehet kísérletezni, nem nagyon lehet elrontani szerintem.

Jó étvágyat!

DSC03319

 

  • Facebook

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>