Recept: Lencsesaláta

Mikor szilveszterkor kerestem valami lencsés receptet, akkor akadtam rá erre a receptre Stahl Judit oldalán, elkészítettem, és mivel mindenkinek nagyon ízlett, már akkor megfogadtam, hogy többször is megcsinálom, mert nagyon finom és egészséges, és nagyon könnyű elkészíteni. Lehet belőle kiadós reggeli, vagy könnyű ebéd.

A hozzávalók 4 főre:

  • 25 dkg lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 15 dkg mogyoró
  • 15 dkg aszalt paradicsom
  • 1 csomag újhagyma

Az öntethez:

  • 1 ek mustár
  • 2 ek vörösborecet
  • 1 dl olivaolaj
  • Só, bors
  • 1 dkg friss kakukkfű 

A lencsét beáztathatjuk előre 1 nappal (fél nappal, pár órával..), úgy hamarabb megfő, de ha nem áztatjuk be, akkoris csak fel kell tenni, és 50 perc alatt puha lesz. Tehát: a lencsét a negyedekre vágott vöröshagymával, a fokhagymagerezdekkel (elfelezhetjük őket) és a babérlevelekkel puhára főzzük.

A mogyorót megpirítjuk egy kicsit, majd felaprítjuk. Nekem ez volt az első olyan receptem, amihez mogyorót használtam (nem különösebben szeretem), így először felmerült bennem, hogy ki is hagyom, de végül beletettem, és azt hiszem, jól tettem! Nagyon jól illik a lencséhez és az aszalt paradicsomhoz is, és jó, hogy van benne valami ropogós :) .

Az aszalt paradicsomot kisebb darabokra, az újhagymát karikákra vágjuk.

Az öntet hozzávalóit simára keverjük, majd mindent jól összekeverünk a megfőtt lencsével, és már kész is. A salátát egy napig a hűtőben pihentetjük (ha kibírjuk), úgy lesz igazán finom.

Jó étvágyat!

 

  • Facebook

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>